منتقدان از پاکسازی در وزارت اطلاعات توسط آقای احمدی نژآد سخن گفتند
محمود احمدی نژاد برای اولین بار در ارتباط با برکناری بحث انگیز غلامحسین محسنی اژه ای وزیر اطلاعات، سخن گفته و تلویحا آن را به ناآرامی های پس از انتخابات ارتباط داده است.
رئیس جمهوری ایران که اعلام پیروزی او در انتخابات 22 خرداد، تظاهرات و اعتراضات گسترده ای را درپی داشت روز چهارم مرداد ماه درحالی که تنها چند روز به پایان کار دولت نهم باقی مانده بود آقای اژه ای را برکنار کرد.
او اکنون برای اولین بار در مصاحبه با تلویزیون دولتی ایران درباره آن برکناری چنین اظهار نظر کرده است: "جناب آقای محسنی اژه ای انسان خوبی بودند و زحمت کشیدند که تشکر می کنم اما در این وزارتخانه به تحول نیاز داشتیم."
او افزود: "اگر وزارت اطلاعات ماموریتش را درست انجام می داد این آسیب ها را در سطح خیابان نداشتیم، یک تعدادی از مردم از دست رفتند."
با این حال او سعی کرد از انتقاد مستقیم از آقای اژه ای خودداری کند: "البته مقصر آقای محسنی نیست اما باید آنجا تغییرات اساسی اتفاق می افتاد که البته کار آغاز شده و آقای مصلحی از انسان های شایسته، دلسوز، عالم دینی و انسان عالمی است."
آقای احمدی نژاد حیدر مصلحی را به عنوان نامزد سکانداری وزارت اطلاعات پیشنهاد کرده است که باید از سوی مجلس تایید شود.
آقای مصلحی که نماینده آیت الله خامنه ای در نیروی زمینی سپاه و نیروی مقاومت بسیج بوده، تنها روحانی فهرست وزرای پیشنهادی دولت دهم است. منتقدان آقای مصلحی می گویند که او تجربه لازم امنیتی برای عهده دار شدن وزارت اطلاعات را ندارد.
برکناری آقای محسنی اژه ای در بهبوهه ناآرامی های پس از انتخابات بسیاری از ناظران و حتی محافظه کاران حامی احمدی نژاد را شگفت زده کرد و انتقاداتی را در پی داشت.
همچنین گفته شد که آقای احمدی نژاد نه تنها وزیر، بلکه شمار دیگری از مدیران ارشد و قدیمی این وزارتخانه را برکنار کرده است که به "پاکسازی"در وزارت اطلاعات تشبیه شد.
آن جابجایی ها به انتشار گزارش هایی در مطبوعات ایران و سطح اینترنت درباره هویت برکنار شدگان منجر شد.
از جمله حسن یونسی، فرزند علی یونسی وزیر سابق اطلاعات در دوره محمد خاتمی، و وب سایت الف وابسته به احمد توکلی از نمایندگاه محافظه کار مجلس، از برکناری دو معاون اطلاعات داخلی و فناوری اطلاعات این وزارتخانه خبر دادند و نوشتند که معاون پارلمانی و معاون حفاظت این وزارتخانه هم به زودی تغییر خواهند کرد.
آن افشاگری ها هشدار وزارت اطلاعات را به دنبال داشت. این وزارتخانه روز 19 مرداد در اطلاعیه ای از "همه افراد" به ویژه روزنامه نگاران خواست از انتشار اخبار درباره اسناد، هویت کارمندان و ساختار این وزارتخانه، که به نوشته این اطلاعیه محرمانه هستند، خودداری کنند.
احمد آوایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در انتقاد از آن برکناری ها گفت: "متاسفانه آقای احمدی نژاد بدجوری دارند با دلسوزان و وفاداران وزارت اطلاعات تسویه حساب می کنند و این گونه مظلومانه آنها را کنار می گذارند که مطمئنا نمایندگان مجلس به راحتی در مقابل این گونه برخورد ها سکوت نخواهند کرد."
غلامحسین محسنی اژه ای رئیس پیشین دادگاه ویژه روحانیت و از چهره های محافظه کار مذهبی در ایران است که از مخالفان جریان اصلاح طلبی محسوب می شود. در جریان برگزاری دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که اخیرا برگزار شد، آقای محسنی اژه ای شماری از چهره های اصلاح طلب دستگیر شده را به اقدام برای براندازی نرم و انقلاب مخملی متهم کرد.
برخی از ناظران و تحلیلگران مسائل ایران، از آقای محسنی اژه ای به عنوان شخصی نام می برند که در سال های حضورش در وزارت اطلاعات، تئوری انقلاب مخملی و براندازی نرم و مبارزه با برنامه ریزی احتمالی با آن را به یکی از دلمشغولی های اصلی در ایران بدل کرده است.
در جریان سرکوب ناآرامی های پس از انتخابات تعداد زیادی دستگیر، زخمی و کشته شدند. مقام های دولتی تعداد کشته ها را حدود 30 نفر اعلام می کنند اما مخالفان شمار آنها را حداقل 69 نفر می دانند.
بی بی سی
نظرات