خامنه ‌ای: گذشتی در کار نیست


رادیو آلمان: رسانههای داخلی ایران از دیدار شامگاه یکشنبه (۳۰ اوت / ۸ شهریور) آیتالله علی خامنهای با "جمعی از اساتید و اعضای هیات علمی، نخبگان و رؤسای دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی" خبر میدهند. دو محور عمده در سخنان رهبر مذهبی ایران گزارش شده است.

بخشی از سخنان آیتالله خامنهای دارای محتوایی مشابه با سخنان روزهای اخیر او است. وی با اشاره به «آسیبهای وارد شده به برخی افراد در حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری» گفته است: «همه افرادی که در این حوادث دچار آسیب شدهاند بدانند، نظام تصمیم بر مجامله و گذشت ندارد و همانگونه که با افرادی که صریحاً با نظام مقابله میکنند، از موضع قانون و حق برخورد میکند اگر کار بد و جنایتی انجام شده باشد با عوامل این اقدامات نیز از موضع قانون و حق برخورد خواهد شد.».

این سخنان رهبر جمهوری اسلامی ایران در ادامه سخنرانی او در جمع دانشجویان است که چهارشنبه گذشتهشهریور) مطرح شد. وی در سخنرانی یادشده، تأکید کرد که در حوادث پس از انتخابات تخلفات و جنایاتی صورت گرفته که به طور قطع با آنها برخورد خواهد شد. خامنهای همچنین از تشکیل پرونده ویژه برای حمله به کوی دانشگاه تهران در روز پس از انتخابات، سخن گفت و قول داد که «مجرمان بدون توجه به وابستگی سازمانی به مجازات برسند.».

هر چند که آیتالله خامنهای در همان سخنرانی، «مسئله اصلی انتخابات» را نه کوی دانشگاه و مسئله کهریزک، بلکه «ظلم بزرگی» دانست که «پس از انتخابات به مردم و نظام اسلامی شد»، ظلمی که موجب «هتک آبروی نظام در مقابل ملتها» شد. بسیاری این «ظلم بزرگ» را تظاهرات و اعتراضهای گسترده به نتیجه‌ی اعلام شد‌ه‌ی انتخابات تعبیر کردند.

رهبر جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی یکشنبهشب خود «بروز چنین حوادث و مسائلی برای نظام جمهوری اسلامی» را چندان خلاف انتظار ندانست و دلایل آنرا «رسالت نظام اسلامی و وجود آزادیهای مختلف در چارچوب اسلام در جامعه» نامید.

به گفته آیتالله علی خامنهای، آزادی واقعی و غیرتاکتیکی، «آزادی در نظام اسلامی» است «که در چارچوب اسلام تعریف شده است و جمهوری اسلامی، آزادی غیرواقعی و مورد نظر غرب را مطلقاً قبول ندارد و در این خصوص هیچ رودربایستی هم با غرب نخواهد داشت.».


انتقاد از تعداد بالای دانشجویان در رشتههای انسانی

بخش دیگری از سخنان رهبر جمهوری اسلامی ایران در دیدار با دانشگاهیان، معطوف به دانشگاه و دانشگاهیان بود. به گفته آیتالله علی خامنهای، «پژوهشها باید تابع نیازهای واقعی کشور باشد». به اعتقاد وی «انعکاس پژوهشها در مجامع جهانی ضروری است اما نباید ملاک پیشرفت علمی کشور، درج مقالات در برخی مجامع جهانی باشد».

آیت الله خامنهای همچنین تحصیل حدود دو میلیون دانشجو از سه میلیون و نیم دانشجوی ایران در رشتههای علوم انسانی را مسئلهای «نگرانکننده» دانست. وی دلیل این نگرانی را عدم توانایی مراکز علمی و دانشگاههای کشور «در زمینه کار بومی و تحقیقات اسلامی در علوم انسانی و همچنین تعداد اساتید مبرّز و معتقد به جهانبینی اسلامی رشتههای علوم انسانی در حد این تعداد دانشجو» خواند.

به اعتقاد آیتالله خامنهای، «بسیاری از علوم انسانی مبتنی بر فلسفههایی است که مبانی آنها مادیگری و بیاعتقادی به تعالیم الهی و اسلامی است و آموزش این علوم موجب بیاعتقادی به تعالیم الهی و اسلامی میشود و آموزش این علوم انسانی در دانشگاهها منجر به ترویج شکاکیت و تردید در مبانی دینی و اعتقادی خواهد شد».


شایعه بسته‌شدن دانشگاه تهران در ترم پائیز

رهبر جمهوری اسلامی ایران همچنین حوادث روی داده پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم در ایران را «جنگ و مبارزه نرم» خوانده است؛ مبارزه‌ای که در آن دانشجویان «افسران جوان» و استادان دانشگاه‌ها «فرماندهان جبهه جنگ نرم» هستند.

آیت الله خامنهای استادی را شایسته حال نظام جمهوری اسلامی دانست که بتواند «با شناخت مسائل کلان، شناسایی دشمن و کشف اهداف او، طراحی کلان انجام دهند و براساس این طراحی حرکت کنند».

سخنان رهبر جمهوری اسلامی ایران پیرامون «جنگ نرم» و وظایف دانشجویان و استادان، در حالی ایراد میشود که در روزهای اخیر شایعه بستهشدن دانشگاه تهران به مدت یک ترم در برخی پایگاههای اینترنتی منتشر شد. پایگاه اینترنتی "ادوار نیوز" روز شنبهشهریور) نوشت: «در حالی که دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح تعطیلی دانشگاهها در ترم پاییزه را شایعه اعلام کرد. به دنبال سخنان اخیر مقام رهبری که به شکل کم سابقهای در آن به تلاش دشمن برای به آشوب کشیدن و تعطیلی دانشگاهها اشاره شده است، شایعات در خصوص تعطیلی دانشگاه تهران که اصلیترین کانون اعتراضات دانشجویی در سالهای اخیر بوده است قوت گرفته است.».

ادوار نیوز با اشاره به اتفاقات اخیر کوی دانشگاه و همچنین کشتهشدن محسن روحالامینی، فرزند عبدالحسین روحالامینی، رئيس انستیتو پاستور و دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه تهران، درناآرامیهای اخیر، از نگرانی مسئولان امنیتی در مورد وضعیت دانشگاه تهران نوشت. این پایگاه اینترنتی همچنین از "شنیدهها"یی سخن گفته که بر اساس آنها «برخی روسای دانشکدههای این دانشگاه از جدیبودن طرح تعطیلی این دانشگاه و زیر فشار بودن مسوولان آموزشی برای آمادگی در این خصوص» خبر دادهاند.

برخی از دانشگاههای پایتخت، از جمله دانشگاه تهران و پلی تکنیک، از مهمترین مراکز اعتراض و انتقاد علیه دولت احمدینژاد بودهاند. درب آهنی دانشگاه صنعتی امیرکبیر پس از حضور مهدی کروبی در این دانشگاه، پیش از انتخابات ۲۲ خرداد شکسته شد. کوی دانشگاه تهران هم در جریان ناآرامیهای تیرماه ۱۳۷۸ و هم در درگیریهای اخیر، مورد حمله نیروهای امنیتی و لباس شخصی قرار گرفته است.

ایران پرس نیوز

تیغونک: با توجه به این که آمر و مسئول تمامیِ فجایع پس از کودتا شخص خامنه ای است که با نطق معروفش فرمان حمله راصادر کرد، نامبرده خود را محاکمه و محکوم خواهد کرد!؟


نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

روح الله حسنی شهپر فرمانده چماقداران عملیات شهرک غرب تا میدان ولیعصر

هاردا مسلمان گورورم قورخورام

مسعود صدر السلام این نام فراموش نشود! : امیرفرشاد ابراهیمی