جنگ اینترنتی سپاه، علیه فساد یا "تهدید نرم" ؟

رادیو فرانسه : بعد ازحمله به نقش اینترنت در حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری در دادگاه دستگیر شدگان، که محاکمۀ اینترنت لقب گرفت، بحث های آشکاری پیرامون "خطرات اینترنتی" در ایران مطرح شده است.

اگرچه عده ای کنترل فضای مجازی را با پیش کشیدن ضرورت مبارزه با مفاسد اخلاقی توجیه می کنند، اما سپاه پاسداران با صراحت در سایت "گرداب" از جنگ سایبری و اینترنتی می نویسد و سرلشگر جعفری فرماندۀ سپاه از افزایش فعالیت سپاه در این زمینه، برای مقابله با "تهدیدات نرم" دشمن سخن می گوید.

علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز از لزوم رسمی شدن یا فیلترینگ سایت های اینترنتی صحبت می کند.

بیش از 10 میلیون سایت و وبلاگ در ایران فیلتر شده است و برای اینجام این هدف، هفت میلیارد تومان هزینه شده است.

این رقم عظیم وهزینۀ سنگین برای برخورد با چه سایت هائی؟ با چه هدفی؟ و از طریق کدام نهاد صورت می گیرد؟

روزبه میرابراهیمی، روزنامه نگار ووبلاگ نویسی که چند سال پیش به همین جرم به زندان افتاد و تحت شکنجه و آزار قرار گرفت، معتقد است حکومت جمهوری اسلامی ، اطلاع رسانی را یک خطر می داند. به همین دلیل هم ابتدا به بستن نشریات پرداخت و اکنون با گسترش نقش اینترنت، حملۀ خود را متوجه سایت ها کرده است.

او با اشاره به سخنان رئیس کمیسیون مجلس که گفته است، "باید جلوی خطر اطلاع رسانی را گرفت"، می گوید که این حرف نگاه حاکم را نشان می دهد.

میرابراهیمی، یادآوری می کند که همیشه هدف اولیه، مبارزه با سایت های ضد اخلاقی عنوان می شود، اما آیا می توان باور داشت که ده میلیون سایت ضد اخلاقی وجود داشته باشد؟

این وبلاگ نویس، در توضیح عملکرد نهاد های کنترل اینترنتی، به شکل گیری "کمیتۀ تعیین مصادیق" در اواخر حکومت محمد خاتمی اشاره می کند و می گوید که این کمیته می بایست مصادیق فیلتر را تعیین کرده، اجرای آن را به مخابرات ابلاغ می کرد. اما عملاً این کمیته گسترش یافت و هر نهاد برای خود، با تعبیری که از خطر اطلاع رسانی داشت وارد عمل شد و این بار هم مثل بقیۀ موارد، نهادهای موازی در کنار نهاد های رسمی به حمله به سایت ها پرداختند. به نحوی که حتی مدتی پیش، با بستن سایت ها، نمایندگان مجلس نیز نتوانستند برای مدتی به سایت های خبری دسترسی داشته باشند که این امر اعتراض آنان را برانگیخته بود. این خود ابعاد ماجرا را نشان می دهد و ثابت می کند که نهاد های قانونی مثل مجلس نیز نمی دانند که چه می گذرد.


تیغونک: همین وبلاگ کوچک کوچک و تکنفرۀ «تیغونک» نیز از روز 26 شهریور 1388 در ایران فیلتر شده و نمی توان بصورت مستقیم بدان دست یافت.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

روح الله حسنی شهپر فرمانده چماقداران عملیات شهرک غرب تا میدان ولیعصر

هاردا مسلمان گورورم قورخورام

مسعود صدر السلام این نام فراموش نشود! : امیرفرشاد ابراهیمی