جزئیات تازه از حوادث روز انتخابات از زبان موسوی

میرحسین موسوی

آقای موسوی می گوید که در روز انتخابات، بارها با رئیس قوه قضائیه، رئیس مجلس، دادستان کل ایران و دفتر رهبری تماس گرفته است

میرحسین موسوی، یکی از نامزدهای معترض دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، جزئیات تازه ای را در مورد وقایع روز انتخابات تشریح کرد و خصوصیاتی را برای جنبش اعتراضی پس از آن برشمرد.

آقای موسوی در دیدار با گروهی از اعضای انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران گفت که در روز انتخابات بارها با مقامات عالی کشور تماس گرفته و موضوع تخلفاتی را که به گفته او در جریان بوده با آنها مطرح کرده است.

او گفته است: "ابتدا فکر کردیم که آنچه شاهد آن هستیم ناشی از سوء تدبیر است، برای همین خود من تلاش کردم با مسئولان کشور تماس بگیرم و همان روز دو بار با رئیس قوه قضائیه، دو بار با دادستان کل کشور، دو بار با رئیس مجلس و چهار بار با بیت رهبری موضوع را مطرح کردم".

آقای موسوی می گوید که از چند روز پیش از انتخابات "اطلاعات دقیقی" در مورد "سناریوهایی" که برای روز انتخابات در نظر گرفته شده بود، توسط "موج عظیمی از تماس های مردمی" به ستاد او رسیده بود.

به گفته او، حوادثی که روز انتخابات به وقوع پیوست، مثل حملاتی که از عصر آن روز علیه ستادهای انتخاباتی او آغاز شد، درست بودن آن پیش بینی ها را تأیید کرد.

آقای موسوی به شدت از تبلیغاتی که در مورد وابسته بودن اعتراضات پس از انتخابات به "بیگانگان" انجام شده است انتقاد کرد و گفت: "برای یافتن متهمان اصلی در بین کسانی بگردید که با کارگردانی و صحنه گردانی جنگ مسموم تبلیغاتی، اعتماد و آرامش مردم را هدف گرفتند و با تحلیل های مالیخولیایی خود، به دشمن خدمت کردند".

او گفت: "یقینا جریاناتی که در طول این دو ماه در صدا و سیما و روزنامه کیهان با مردم می جنگیدند، تأمین کننده منافع و در طول سیاست های آمریکا و انگلیس هستند".

ویژگی های "راه سبز امید" از نگاه موسوی

  • نماد: رنگ سبز
  • شعار: مطالبه بدون تنازل قانون اساسی
  • بدنه: شبکه های اجتماعی خودجوش و خودمختار

این در حالی است که روزنامه کیهان آقای موسوی را به "همکاری آشکار با بیگانگان" متهم کرده و خواستار محاکمه او به اتهام "ایفای نقش ستون پنجم آمریکا در ایران" شده است.

همکاری با "بیگانگان" اتهامی است که مقامات قضایی ایران علیه تعدادی از بازداشت شدگان حوادث اخیر این کشور هم مطرح کرده اند.

آقای موسوی با اشاره به نحوه محاکمه این افراد، به "نقض اصول اولیه دادرسی قضایی" در برخورد با آنها اعتراض کرده و گفته است: "اگر اخباری که متأسفانه به تواتر رسیده درست باشد، جا دارد که انسان سر زیر خاک کند".

به نظر می رسد که اشاره آقای موسوی به برخوردهای تکان دهنده ای است که گفته می شود با برخی از بازداشت شدگان حوادث اخیر شده است.

مهدی کروبی چند روز پیش در نامه ای به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان رهبری ایران، خواستار بررسی گزارش های "متواتری" شده بود که در مورد تجاوز جنسی به بعضی از بازداشت شدگان جوان به او رسیده است.

انتشار این نامه با واکنش تند گروهی از هواداران دولت و چهره های اصولگرا مواجه شد که ضمن تکذیب وقوع چنین تجاوزهایی خواستار محاکمه و مجازات آقای کروبی شدند.

اما اکنون آقای موسوی می گوید که اگر چنین برخوردهایی اتفاق افتاده باشد، دسترسی به راه حل را دشوارتر می کند و "زمینه بدبینی و اعتراضات را وسعت می بخشد".

راه سبز امید

او ویژگی های جنبش اعتراضی پس از انتخابات ایران را که با نام "راه سبز امید" از آن یاد می کرد، چنین توصیف کرد: "رنگ سبز، نماد این راه و مطالبه بدون تنازل قانون اساسی، شعار آن است و شبکه های اجتماعی خود جوش و خودمختار بی شمار و گسترده در سطح جامعه، بدنه این جنبش هستند".

آقای موسوی تأکید کرد که نمی توان بخش هایی از قانون اساسی را اجرا کرد و بخش های دیگر آن را "دور انداخت".

دیدار آقای موسوی با اعضای انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران روز پنجشنبه ۲۲ مرداد (۱۳ اوت) انجام شده بود، اما خبر آن روز شنبه ۲۴ مرداد منتشر شد.

بی بی سی

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

روح الله حسنی شهپر فرمانده چماقداران عملیات شهرک غرب تا میدان ولیعصر

هاردا مسلمان گورورم قورخورام

مسعود صدر السلام این نام فراموش نشود! : امیرفرشاد ابراهیمی