بالاترین رای اعتماد مجلس به وزیر تحت تعقیب اینترپل

۲۲۷ نفر از ۲۸۶ نماینده حاضر در مجلس شورای اسلامی به احمد وحیدی وزیر پیشنهادی دفاع که تحت تعقیب پلیس بین‌الملل است، رای اعتماد دادند. از سه وزیر پیشنهادی زن تنها یک نفر به عنوان وزیر بهداشت به کابینه دهم راه یافت.

امروز پنجشنبه دوازدهم شهریور رایگیری نهایی نمایندگان مجلس برای رای اعتماد به کابینه دهم دولت جمهوری اسلامی به پایان رسید. از میان وزرای پیشنهادی احمدینژاد تنها سه وزیر رای اعتماد نگرفتند که دو نفر آنان زن بودند: فاطمه آجرلو وزیر پیشنهادی وزارت رفاه و تامین اجتماعی، سوسن کشاورز وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و محمد علیآبادی وزیر پیشنهادی نیرو.

بالاترین رای اعتماد مجلس به وزیر پیشنهادی دفاع داده شد. احمد وحیدی کسی است که متهم به دست داشتن در حادثه بمبگذاری در مرکز یهودیان آرژانتین در سال ۱۹۹۴ است و به همین دلیل در لیست اخطار پلیس بینالملل قرار دارد.

تابستان سال ۱۳۸۶ مجمع عمومی پلیس بینالملل حکم تعقیب بینالمللی او را صادر کرد. این بدان معناست که وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در صورت ورود به کشورهایی که تحت پیمان اینترپل هستند، یعنی تقریبا تمام کشورهای اتحادیه اروپا، از سوی ضابطان پلیس بینالملل دستگیر خواهد شد. تنها ۵۴ نفر از نمایندگان مجلس با این وزیر مخالفت کردند.

دومین رتبه را در دریافت بالاترین رای اعتماد، وزیر دادگستری از آن خود کرده است. مرتضی بختیاری رئیس سابق سازمان زندانها از مجموع ۲۸۶ رای گرفتهشده ۲۲۵ رای را به دست آورد.

وزرای جنجالی هم رای اعتماد گرفتند

یکی از وزرایی که بحث بر سر آنان زیاد بود، کامران دانشجو وزیر پیشنهادی وزارت علوم، ارتباطات و فنآوری بود که ابتدا بر سر مدرک تحصیلی او سوال پیش آمد ولی علی لاریجانی رئیس مجلس صریحا اعلام کرد که در صحت مدرک وی هیچ تردیدی برای مجلس وجود ندارد.

مدرک تحصیلی دانشجو دکترای هوا فضا از کالج لندن اعلام شده این در حالی است که وی پس از اعلام فتوای آیتالله خمینی مبنی بر قتل سلمان رشدی، نویسنده کتاب آیات شیطانی، در حالی که در کشور انگلستان مشغول تحصیل بود، برای اجرای حکم آیتالله خمینی اعلام آمادگی کرد و به همین دلیل از انگلستان اخراج شد.

سال ۱۳۸۶ زمانی که کامران دانشجو استاندار تهران بود و شایعاتی مبنی بر اینکه قرار است به عنوان سفیر ایران در لندن انتخاب شود پخش شده بود، در مصاحبهای با خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران، ایرنا گفت: «

من در قضيه سلمان رشدی به همراه هفت دانشجوی ديگر، از انگلستان اخراج شديم و در گذرنامه من درج شده تا زمانی
كه موضوع سلمان رشدی وجود داشته باشد، من حق ورود به انگلستان و كشورهای پيمان شينگن را ندارم».

بنابراین وی به گفته‌ی خودش نتوانسته تحصیلاتش را در انگلستان به پایان رساند و مشخص نیست که وزیر علوم، مدرک دکترای خود را از چه دانشگاهی دریافت کرده است.

کامران دانشجو با ۱۸۶ رای موافق از میان ۲۸۶ نماینده حاضر در مجلس به کابینه دهم راه پیدا کرد.

حیدر مصلحی وزیر اطلاعات از دیگر وزرایی بود که مخالفت‌‌هایی با وی شنیده میشد اما در ابتدای نطق دفاعیه خود از حسنظن رهبری نسبت به خود تشکر کرد. ناظران سیاسی این جمله را تذکری به مخالفان وی دانستند تا بر آنان مسلم شود که آیتالله خامنهای با وزرات او موافق بوده است. مصلحی از میان ۲۸۶ رای به صندوق ریختهشده توانست ۱۹۴ رای به دست آورد.

مصطفی محمد نجار وزیر کشور نیز از دیگر وزرای بحث‌برانگیز بود.

وی مسئول تعاون کل سپاه پاسداران، قائم مقام گروه جنگافزار وزارت سپاه، معاون برنامهریزی و توسعه سازمان صنایع دفاع و وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در دولت نهم بوده است. این وزیر توانست با کسب ۱۸۲ رای موافق به کابینه دولت دهم راه پیدا کند.

اولین وزیر زن جمهوری اسلامی

با وجود بحث‌های فراوان در مورد وزرای زن و اعتراض برخی از علمای قم در این مورد، مرضیه وحید دستجردی با کسب ۱۷۵ رای موافق، ۸۲ مخالف و ۲۹ رای ممتنع موفق شد به عنوان اولین وزیر زن جمهوری اسلامی برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مجلس رای اعتماد بگیرد.

محمد علیآبادی وزیر پیشنهادی نیرو را شاید بتوان تنها وزیر بحثبرانگیزی دانست که موفق به کسب رای اعتماد مجلس نشد. وی در دولت نهم، رئیس سازمان تربیت بدنی بود و ناکامیهای پی در پی تیمهای ورزشی ایران در این دوره، وی را به چهرهای نه چندان مطلوب در میان مردم و اهالی ورزش تبدیل کرده بود. تحلیلگران معتقدند، احمدینژاد با پیشنهاد وی به عنوان وزیر نیرو قصد داشت هم او را از ورزش دور کند و هم در عین حال پست بالاتری به وی دهد. اما ظاهرا این تیر احمدینژاد به سنگ خورد.

دویچه وله

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

یک ادعای تبلیغاتی دیگر:فشار به یک هتل در نیویورک برای ندادن اتاق به احمدی نژاد

روح الله حسنی شهپر فرمانده چماقداران عملیات شهرک غرب تا میدان ولیعصر

مسعود صدر السلام این نام فراموش نشود! : امیرفرشاد ابراهیمی