گفت و گو با مرتضی کاظمیان، عضو شورای مرکزی کانون دفاع از آزادی مطبوعات: روزنامهنگاری زیر سایه خودسانسوری و زندان
10 مهر 1388
رادیو زمانه - اهالی قلم و به ویژه مطبوعات در ایران همواره نه تنها زیر فشار سانسور کار کردهاند، بلکه اغلب اولین قربانیان بگیرو ببندهای سیاسی بودهاند. در آخرین رویداد سیاسی در ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری نیز گروهی از روزنامهنگاران و اهل قلم دستگیر و زندانی شدند. بسیاری از آنان هنوز در شرایط نامطلوب در بازداشت بهسر میبرند.
«کانون دفاع از آزادی مطبوعات» به همین مناسبت روز چهارشنبه، هشتم مهرماه بیانیهای صادر کرد. در ارتباط با این بیانیه با آقای مرتضی کاظمیان عضو شورای مرکزی کانون گفت و گویی کردهام. همچنین در پیگیری وضعیت سه تن از زندانیان مورد اشارهی این اطلاعیه، آقایان عیسی سحرخیز، کیوان صمیمی و سعید لیلاز گفت و گوهایی انجام دادهام.
آقای کاظمیان لطفاً در ارتباط با محتوی کلی بیانیه توضیحاتی بدهید.
این بیانیه ناظر است بر فشارهایی که بر مجموعهی روزنامهنگاران ایران و همینطور به مطبوعات منتقد و مستقل به طرق گوناگون اعمال میشود.
به طور مشخص سه نفر از اعضای شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات آقایان عیسی سحرخیز، کیوان صمیمی و احمد زیدآبادی بیش از سه ماه است که در زندان بهسر میبرند و اخبار نگران کنندهای در مقاطع مختلف در مورد برخی از این دوستان به ویژه در مورد آقای زیدآبادی و تا حدودی آقای کیوان صمیمی شنیده شد.
علاوه بر این سه عضو شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات، تعدادی از روزنامهنگاران کشور از چهرههای شناخته شده یا کمتر شناخته شده نیز بازداشت شدهاند.
چهرهایی مانند سعید لیلاز، محمد قوچانی، بهمن احمدی امویی، فیاض زاهد و دوستانی که اخیراً بازداشت شدند. یا خانمها: هنگامهی شهیدی و فریبا پژوه هنوز در زندان هستند.
به جز روزنامهنگارانی که در بند هستند آن طور که در بیانیه آمده است روزنامهنگارانی هنوز احضار میشوند و به نوعی در تهدید دستگیری قرار دارند.
بله فشار مستقیم و همینطور غیر مستقیمی علیه برخی از روزنامهنگاران در هفتههای اخیر در ارتباط با صدور برخی از بیانیهها یا کنشهایی که این دوستان ذیل فعالیتهای رسانهای و وظایف حرفهای خودشان ارزیابی کردهاند وارد شده است.
مجموعهی فشارهای وارد آمده در طول هفتههای بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم فضای مطبوعات در ایران را با استبداد روزافزونی مواجه کرده است؛ طوری که خودسانسوری جدیای را بر بدنهی مطبوعات حاکم کرده است. همینطور مدیران مسئول برای این که مانع از توقیف نشریهی خود بشوند و به هر شکلی بقای روزنامهشان را تضمین کنند به سانسور حذف مطالب یادداشتها و نقطهنظرات تحلیلی روی آوردهاند. دنباله مطلب:
گفت و گو با مرتضی کاظمیان، عضو شورای مرکزی کانون دفاع از آزادی مطبوعات
نظرات